5 stvari, ki jih imejte v mislih, ko izbirate platformo za spletno trgovino

V zadnjem desetletju so spletne trgovine postale vse bolj priljubljene in če razmišljate o ustanovitvi podjetja za prodajo izdelkov, morate vsekakor razmisliti o tej opciji. Z malo sreče in s pravo izbiro platforme, bo vaše poslovanje lahko zelo uspešno.

Začnete lahko z najemanjem spletnega razvijalca, da ustvari spletno mesto, ali pa uporabite spletno mesto, ki je že bilo razvito. Tako si prihranite nekaj časa in denarja. Da boste res prepričani, da ste izbrali pravo platformo za spletno trgovino, smo vam pripravili nekaj nasvetov.

Vključite najbolj uporabne funkcije
Zelo pomembna točka pri izbiri ponudnika elektronskega poslovanja so funkcije, ki vam jih lahko zagotovi. Takšna funkcija je na primer armaturna plošča, ki je pomembna, ker jo boste uporabljali vsak dan. Sistem mora imeti tudi zanesljive in zmogljive funkcije za upravljanje inventarja, obdelavo naročil ter možnost ustvarjanja kod za popust.

Še ena pomembna stvar je, da je naša trgovina primerna za mobilne naprave, saj želimo svojim kupcem zagotoviti prijetno izkušnjo ne glede na napravo, s katere bodo dostopali. Še posebej pozorni bodimo pri košarici in blagajni.

Izberite zanesljivo platformo
Pozanimajte se tudi, ali vam vaš gostitelj lahko zagotovi varnost ter hitro nalaganje, saj vas bodo v nasprotnem primeru stranke hitro zapustile. Prav tako pa naj bo sposoben zagotoviti tudi to, da ne bo prihajalo do izpadov. Če bo vaš gostitelj CS-Cart, lahko gostujete pri gostujočem podjetju, kot je A2 Hosting.

Cena in načini plačevanja
Ne glede na to, kako veliko podjetje ste, se prepričajte, ali je storitev vredna svoje cene. Večina platform eCommerce vključuje plačevanje mesečne naročnine.

Razmislite še o načinu plačevanja za vaše stranke, saj nekatere platforme spletnih trgovin ne omogočajo plačevanje preko tretjih ponudnikov, kar je lahko za stranke moteče. Preden začnete izbirati platformo, se odločite, katere načine plačevanja bi želeli, in to upoštevajte pri izbiri.

Priljubljenost pri iskanju
Za vašo spletno trgovino bo zelo koristno, da jo bo platforma znala uvrstiti visoko pri iskanju. CS-Cart vam omogoča, da v svoji spletni trgovini ustvarite blog. Z objavami, ki se nanašajo na vaše izdelke, pa si boste pridobili večjo izpostavljenost v rezultatih iskanja.

Vtičniki
V mislih imejte tudi to, da ima platforma možnost uporabe različnih vtičnikov. Najbolj priljubljeni so tisti, ki vam pomagajo pri pošiljanju, tisti, ki nagrajuje kupce za nakup, orodja za spletno trženje ter računovodski vtičniki, ki pomagajo poenostaviti vaše poslovanje.

Povzeto po: Blog.cs-cart.com, 2019. 5 things to consider when choosing an e-commerce platform. [spletni vir] Dostopno na:
http://blog.cs-cart.com/2019/02/20/5-things-to-consider-when-choosing-an-ecommerce-platform/ [10.4.2019]