E-commerce: 10 najboljših spletnih platform za učenje

 

Področje e-commerce je lahko nagrajujoče za tiste, ki poznajo pravila igre. Seveda pa marsikdo ne uspe v tem poslu. Eden od razlogov je zagotovo ta, da se veliko ljudi poda v to, brez kakršnega koli treninga oz. izobraževanja. Ko začnemo delati napake, se te kar vrstijo ena za drugo in tako je posel obsojen na propad.

Ne glede na to, v kakšen posel se podajate, je vedno dobro čim več planirati, se naučiti in se pripraviti. Zahvaljujoč spletnim izobraževanjem, je sedaj to vsem na dosegu roke.

V tem članku bomo spoznali 10 virov za učenje, kjer se lahko izobrazite o e-commerce industriji. Ti viri vam ne bodo povedali le kaj je e-commerce je, ampak vam bomo pokazali tudi nekaj trikov in nasvetov iz področja.

 

1. Facebook Blueprint

Social media marketing je dandanes postalo ključno področje trženja. Tukaj se lahko naučite o najboljših praksah e-poslovanja povsem brezplačno. Vse kar potrebujete je čas, da preučite vsa njihova predavanja. Na koncu boste imeli znanja in veščine, da boste lahko uspešno upravljali s svojim Facebook profilom.

 

2. Google Acedemy for Ads

Če se želite izobraževati o Google oglaševalskih produktih, kar verjetno se, potem boste definitivno pridobili ogromno novega znanja na tej spletni akademiji. Ta ponuja tečaje o raznih oglaševalskih orodjih, kot za na primer: iskanje, nakupovanje, prikazovanje, DoubleClick, Ad Exchange itd. Poleg tega pa lahko aplicirate ta znanja o digitalnem oglaševanju tudi na druga orodja.

 

3. CS-Cart E-Commerce Marketplace Academy

Naša platforma CS-Cart je na globalni ravni ena najpopularnejših za ustvarjanje spletnih nakupovalnih centrov. Začetniki in manjši podjetniki lahko na tej platformi enostavno ustvarjajo spletne trgovine, za napredne uporabnike pa platforma omogoča napredna orodja (tehnična, trženjska, prodajna …), ki bodo zadovoljila tudi zahtevnejše uporabnike in združila manjše trgovce in njihove izložbe pod eno streho spletnega nakupovalnega centra.

CS-Cart ponuja Marketplace Academy, ki ponuja veliko izobraževalnih tečajev o tem, kako začeti z nakupovalnim centrom, kako pritegniti dobavitelje, promovirati trgovine, nastaviti cene, pritegniti trgovce itd. Nasveti so podkrepljeni s strani strokovnjakov in lastnikov trgovin ter nakupovalnih centrov.

 

4. YouTube Creators Academy

Ta brezplačna akademija tečaje o YouTube analitiki, monetizaciji, ustvarjanju video vsebine itd. Izbirate lahko med različnimi stopnjami zahtevnosti

 

5. HubSpot Academy

Je idealno mesto za izobraževanja na temo prodaje in marketinga. Ponuja vam projekte, tečaje, treninge programske opreme. Izobrazili vas bodo o grafičnem dizajnu, Facebook trženju, SEO, ustvarjanju tekstovnih vsebin ipd.

 

6. Moz

Moz je nastal kot spletna skupnost, ki je povezovala SEO strokovnjake, ki so ustvarjali bloge za deljenje svojih misli, idej in raziskav. Dandanes pa se Moz osredotoča na SEO in omogoča možnosti za spletno učenje. Je odličen vir brezplačnih prezentacij, videov, člankov in tečajev. Za vse, ki želijo izvedeti več, pa ponujajo tudi plačljive Moz Premium tečaje.

 

7. Khan Academy

Znana in cenjena spletna akademija, ki ponuja popolnoma brezplačne tečaje. Ponujajo tečaje iz več področij, ne le e-commerce.

 

8. Coursera

Coursera je nastala izpod rok dveh profesorjev računalništva, ki sta se odločila deliti njuno znanje z ostalimi, brez plačila. Platforma konstantno raste in je postala ena najpopularnejših spletnih izobraževalnih platform. Ponuja predvsem tečaje (iz različnih področij) s svetovno znanih univerz. Čeprav tečaji niso več brezplačni, boste za njih plačali ugodno ceno, med 20 in 200 dolarji.

 

9. edX

Manj znana platforma, ki je nastala kot produkt sodelovanja univerz MIT in Harvard. Zaradi tega je kmalu postala tudi ena najboljših spletnih izobraževalnih platform in ogromen ponudnik tečajev. Trenutno boste na edX platformi našli tečaje prek 100 različnih izobraževalnih institucij.

 

10. Udemy

Udemy skupno ponuja več kot 80.000 tehničnih in poslovnih online tečajev. Samo s področja e-commerce ponuja več kot 150 različnih tečajev. Nekateri od njih so brezplačni, za nekatere pa bodo uporabniki morali odšteti približno 12 dolarjev.

 

Zaključek

Za uspeh v katerem koli poslu je potrebno znanje. E-commerce zahteva čas in predanost, nekaj znanja o industriji in tudi nekaj veščin, ki vam bodo v pomoč pri promociji vaših produktov in storitev. Izkoristite spletna izobraževanja, ki vam jih internet ponuja!

Povzeto po: Blog.cs-cart.com, 2019. Ecommerce: 10 Best Educational Resources. [spletni vir] Dostopno na:
https:// https://blog.cs-cart.com/2019/07/25/ecommerce-10-best-educational-resources/ [25.7.2019]