Alex Slichnyi

Alex Slichnyi, vodja skupnosti na marketinggeeks.org, je navdušen učenec vseh stvari ki se navezujejo na IT. Je strokovnjak za SEO, ki ljubi potovanja, kar mu omogoča, da spoznava številne življenjske aspekte. Njegov praktični pristop se odraža tudi v njegovem delu, ki je natančno izdelan, z drzno vizijo in odprtim, metodičnim umom, ki rad išče, preizkuša in izboljša. Komuniciranje in učenje sta temeljni vrednoti Alexa, ki ga vodita naprej.

 

Ob koncu leta 2017 je bilo opuščenih povprečno 69,23% nakupovalnih košaric. To v bistvu pomeni, da so samo trije od desetih kupcev običajno plačali svoje izdelke.

Kako zmanjšati število opuščenih košaric? To je tema, ki jo bomo obravnavali v tej objavi.

Zakaj kupci zapustijo svoje nakupovalne košarice?

Po mnenju Statise ( https://www.statista.com/statistics/379508/primary-reason-for-digital-shoppers-to-abandon-carts/) je eden izmed glavnih razlogov, da ljudje zapustijo svoje nakupovalne košarice, visok strošek pošiljanja. Če primerjamo ststistične in uporabniške podatke, kot MarketingGeeks, bomo hitro ugotovili, da se vprašanja o stroških pošiljanja pojavljajo precej pogosto. Od vseh postavljenih vprašanj se tri nanašajo neposredno na spletno stran in to je tema, na kateri lahko delate.

Kupec ni seznanjen s stroški dostave

24% kupcev je navedlo skrite stroške dostave kot razlog, zaradi katerega so se izognili nakupu. Za to obstaja enostavna rešitev, če imate spletno mesto dobro zasnovano. Stroški dostave morajo biti navedeni ob ali pod ceno izdelka. Druga možnost je, da opozorite kupca, da so stroški dostave odvisni od izbranega načina pošiljanja.

Na tak način stranka ne bi smela biti neprijetno presenečena, ko zaključuje nakup izdelka.

Predolg proces

21% kupcev opusti prodajo, če postopek nakupa traja predolgo. Vaš cilj je, da se vaši izdelki prodajo hitro in kar se da enostavno. Vsakič, ko mora kupec čakati na nalaganje strani, ima še eno priložnost, da ponovno premisli o nakupu. Vsaka dodatna forma, ki jo mora kupec izpolniti poveča možnost, da nakup ne bo izveden do konca.

Priporočilo Amazona je – kadar koli je mogoče, uporabite način plačila z enim klikom. Morda prihranite le nekaj sekund, vendar na spletu šteje vsaka sekunda.

In ne skrbite, da bi morali zadevo dodatno sprogramirati, saj je CS-Cart najboljšo možno rešitev že implementiral v svojo platformo. CS-Cart je zelo pametno zasnovana platforma za prodajo preko spleta in nakup z enim klikom je le ena od mnogih funkcij, ki jih ponuja CS-Cart platforma.

Nazaj k osnovam – naredite čim bolj preprosto zaključevanje plačila. Zahtevajte samo podatke, ki jih morate imeti za poenostavitev postopka in razmislite o tem, da kupcem omogočite nakupovanje brez predhodnega vpisovanja.

Slaba stran Navigacije

16% kupcev meni, da bi, če bi se težko znašli v spletnem mestu ali trgovini, zagotovo opustili nakup. Tudi za to težavo imamo preprosto rešitev – naredite za vaše stranke stvari kar se da enostavne. To pomeni, da ustvarite navigacijski meni, ki je kristalno jasen in se prepričajte, da se prikaže na vsaki strani.

Poskrbite tudi, da se nakupovalna košarica prikaže na vsaki strani. Na ta način bo kupec, takoj ko bo pripravljen da izvede, z nekaj kliki nakup izvedel. Od tu naprej ostaneta samo še potrditev naročila in plačilo. Če bi kupec moral poiskati voziček ali poiskati naročilo, je velika verjetnost, da se nakup ne bo izvedel, posledično pa se vaši spletni trgovini poveča izguba.

V nekaterih primerih, ko se kupec premisli ali “dela raziskave”, ne morete storiti skoraj nič, da bi obnovili nakup. Kakorkoli, z zagotavljanjem, da imate spletno stran ali spletno trgovino, ki se hitro nalaga, deluje brezhibno in je uporabniku prijazna, lahko drastično izboljšate uporabniško izkušnjo in prodajo.

Povečajte si možnosti prodaje, s tem da opravite popolno revizijo spletnega mesta in si oglejte, kaj bi morda morali storiti drugače, da bi kupca pripreljali do uspešnega nakupa.