Ključne administrativne funkcije v nakupovalnem centru Multi-Vendor

Administrator je vodja nakupovalnega centra. Na nadzorni plošči lahko nadzoruje: prodajalce, naročila, dohodke, izplačila, videz, e-mail sporočila ter še  veliko več. Biti lastnik in upravitelj nakupovalnega centra je nekaj takšnega, kot bi bili vodja celotnega “eBay-a”.

Pogosto se zgodi, da en sam skrbnik ne more upravljati celotnega spletnega trga. V tem primeru lahko glavni skrbnik dodaja tudi druge skrbnike in jim določi prioritete: nekateri od njih lahko upravljajo naročila, videz in občutek virtualnega nakupovalnega centra ter nekatere komunikacije. 

Nastavljivi načrti prodajalcev

Zaslužite z mesečnimi plačili prodajalca! V sistemu spletni nakupovalni center lahko ustvarite naročniške načrte za prodajalce z različnimi pogoji in omejitvami.

Načrti prodajalcev so povsem prilagodljivo orodje, ki vam pomaga povečati prihodke. Najprej (razen provizij) vam omogoča, da mesečno zaračunate provizijo za plačilo provizije za prodajo na vašem nakupovalnem centru.

Drugič, s prodajnimi načrti so provizije vnaprej določene za vsak prodajni načrt, novi ponudnik pa lahko izbere najbolj primerno možnost.

Funkcionalnost načrtov prodajalcev vas bo “branila” pred težavami z ročnimi nastavitvami provizij za prodajalce.

Več nivojev administrativnega dostopa

Omogočite, da bodo vaši zaposleni prevzeli naloge, medtem ko se vi ukvarjate s temeljnimi ali strateškimi odločitvami.

Zagotavljanje obsežnega trga je veliko lažje pri prenosu določenih dolžnosti na vaše člane zaposlen. Platforma Nakupovalni center omogoča registriranje zaposlenih in določitev različnih ravni dostopa do upravne plošče.

Na primer: vaš spletni oblikovalec lahko oblikuje videz postavitev določenega trgovca, medtem ko prodajalci dodajajo izdelke in naročajo naročila.

Prilagodljiv sistem odobritve izdelkov

Preprosto in učinkovito upravljanje vseh izdelkov: ob več ponudnikih je odobritev izdelkov prilagodljiva in priročna hkrati. Na voljo imate tri možnosti:

  • prodajalcem lahko pustite izdelke brez moderiranja,
  • sami laho preverite vsak izdelek (cena, fotografija), ki ga dodajo prodajalci,
  • dovolite določenim prodajalcem, da dodajajo izdelke brez moderiranja.

Ob tem lahko izberete  tudi to ali želite odobriti posodobitve izdelkov in/ali pustiti prodajalcem posodobiti podatke o izdelku brez vašega moderiranja.

Napredni sistem za upravljanje naročil

Ponudite vašim strankam najprimernejši postopek nakupa: vaš nakupovalni center bo morda vseboval več tisoč ali milijonov izdelkov. Kaj, če bo kupec naročil dva izdelka od različnih prodajalcev?

V nakupovalnem centru kupcem ni potrebno narediti več naročil za vsak nakup blaga od več različnih ponudnikov. V tem primeru se naredi samo eno naročilo in izvede enotno plačilo!

Na strani upravne plošče sta ustvarjeni dve ločeni naročili: vsak prodajalec lahko vidi samo naročilo, ki vsebuje samo njegove izdelke.

Podrobne statistike in poročila - občutite utrip trga!

Pomembno: brez uspešne analize, ki temelji na statističnih podatkih in poročilih, je nemogoče uspešno voditi spletno trgovino!

Kaj vam ponuja nakupovalni center v smislu statistike? Nakupovalni center Multi-Vendor je integriran s storitvijo Google Analytics in prav ta storitev ustvari podrobne statistične podatke o obiskovalcih vašega spletnega mesta. Omogoča vam bogat vpogled v promet in učinkovito trženje vašega spletnega mesta.

Google Analytics je najmočnejše orodje za spletno analizo danes!

Pomembo: to je popolnoma brezplačno!

Naslednje vgrajeno orodje za analizo se imenuje “Prodajna poročila”, ki vam omogoča podrobne statistične podatke o prodaji na vašem trgu. Statistika je lahko predstavljena v obliki grafičnih ali tabularnih grafikonov. Zaradi priročnosti so grafikoni združeni v ločena poročila.

Ustvarite lasten eBay ali Amazon z nakupovalnim centrom!

Z našo rešitvijo Multi-Vendor lahko ustvarite lasten nakupovalni center. 

Kategorije za prodajalce

Povečajte svoj dohodek na način, da določite katerim kategorijam izdelka boste dodelili posamezne prodajalce. Na primer: prodajalcu lahko dodelite eno kategorijo izdelkov in mu ga zaračunate dodatno. Več prodajalcev lahko prodaja svoje izdelke tudi v eni kategoriji.

V imenu prodajalca

Pomagajte vašim prodajalcem, da se naučijo, kako dodati izdelke ali posodobiti opise njihovih podjetij. Na primer: prodajalci lahko prikažejo, kako upravljati načine pošiljanja v svojih panelih prodajalcev.

Napredno iskanje

Prihranite čas! S 45-imi iskalnimi parametri boste zagotovo lažje našli želeni izdelek med tisočimi elementi v spletni trgovini. Ob tem lahko shranite tudi parametre iskanja za prihodnost. Napredno iskanje deluje za izdelke, kategorije, naročila, kupce in prodajalce.

Dostava in načini

“Olajšajte življenje” vašim prodajalcem: platforma Nakupovalni center vključuje samodejno izračunavanje stroškov prevoza s strani osmih največjih svetovnih prevoznikov. To pomeni, da vašim prodajalcem ne bo potrebno ročno določiti stroškov pošiljanja za prav vsak izdelek. Z njim je  mogoče nastaviti načine pošiljanja po meri.

Vračilo blaga

Poenostavite upravljanje morebitnih vračil kupljenega blaga. Omogočamo vam, da so vse zahteve za vračilo izdelkov na enem mestu! Tako lahko upravljate in analizirate vse povratne zahteve izdelkov svoji upravni plošči na speltni trgovini.

Urednik postavitev

Ne bodite odvisni od zunanjih programerjev! Naš nakupovalni center vključuje vgrajen urejevalnik postavitev – zmogljivo orodje za prilagajanje videza in izkustvenega občutka vaše spletne trgovine. Omogoča vam ureditev podatkovnih blokov na vsaki strani vaše spletne trgovine s preprostimi ukazi “povleci in spusti”, brez najema zunanjih tehničnih strokovnjakov.

Odzivne teme

Izkoristite kar se da največ od prodaje na mobilnih telefonih! Odzivne tematike z več prodajalci vam omogočajo, da se vaša trgovina predstavi kot odlična na kateri koli napravi. Zahvaljujoč odzivnim temam bo Google vaš trg označil kot “mobilno prijazen”! Za stranke, ki brskajo po pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, bo vašo spletno trgovino ocenil visoko!

Urednik vsebine

Posodobite vsebino na vaši spletni trgovini že v vizualnem načinu. Lahko si ogledate ali obenem popravite vse elemente, ki jih je mogoče urejati. Z vmesnikom se lahko pomikate tako, kot da uporabljate običajen način.

Promocije

Razdelite svojo prodajo v nakupovalnem centru. Naš napredni sistem promocije vam omogoča, da ponudite različne bonuse svojim strankam. Izberete lahko le pogoj, ki ga morajo stranke izpolniti za pridobitev bonusa.

Križanje orodij

Povečajte povprečni račun z orodji za več prodajalcev. Ustvarite lahko različne sezname izdelkov z avtomatskimi in ročnimi vrstami polnjenja blokov.

Obveščajte svoje stranke o najboljših izdelkih, najnovejših izdelkih, najbolj priljubljenih ali nedavno ogledanih: v prodaji, v podobnih, izdelanih in priporočenih izdelkih.

Podatkovni viri

Pridobite dodatne vodnike iz imenikov za nakupovanje, kot so Google Product Search, Shopzilla, Shopping.com …

S podatkovnimi viri podatkov lahko izvozite poljubno število navadnih virov izdelkov različnih oblik v mape za nakupovanje. Nadalje lahko vire samodejno ustvarite in jih naložite.

SEO

Pridobite potencialne stranke preko priljubljenih iskalnikov. Vaša spletna trgovina bo v spletnih rezultatih iskanja dosegla najvišje uvrstitve z URL-ji, ki so prijazni do spletnih strani: meta opis, Google delčki, kanonski URL-ji in 301 preusmeritve.

Zapuščene košarice

Povabite kupce in jih prepričajte, da izpolnijo in dokončajo svoje naročilo. Zapuščena košarica vsebuje osebne sezname izdelkov, ki so jih obiskovalci vaše trgovine pustili v svojih vozičkih in seznamih želja. Za registrirane stranke so izdelki s seznama samodejno dodani v voziček, ko ponovno obiščejo vaš trg.

Blogi

Vključite stranke in vztrajate pri stikih z njimi. S programsko opremo spletne trgovine lahko ustvarite popolnoma delujoč spletni dnevnik na vaši spletni trgovini. V svojem spletnem dnevniku lahko objavljate novice, posebne ponudbe in obvestila. Bodite aktivni!

Uvoz / izvoz

Preverite podatke o vaši spletni trgovini! Funkcija izvoza in uvoza je bistvena za spletni nakupovalni center, saj vam ta vam omogoča izvoz in uvoz funkcij, naročil, izdelkov, naročnikov, prevodov in uporabnikov. Ta funkcija uporablja format podatkov CSV, ki ga pogosto podpira tudi druga programska oprema. Na primer: lahko izvozite podatke iz vaše trgovine v kateri koli računovodski sistem.

Vse na enem mestu

Preverite pakete in funkcije spletne trgovine