Vsako leto e-trgovine večajo odstotek svetovnih maloprodajnih transakcij. Po nekaterih napovedih bo ta odstotek do leta 2022 znašal 17%. Toda kako na konkurenčnem spletnem trgu, na katerem se več deset drugih podobnih podjetij zavzema za pozornost potrošnikov, zagotoviti, da se vaša e-trgovina razlikuje od konkurence? Premišljeni dodatki, ki so osredotočeni na kupce, kot je prilagojena embalaža ali takojšnja izplačila, lahko pripomorejo k temu, da izstopate v svetu e-trgovine, lahko pogosto znižajo učinkovitost oblikovanja vašega spletnega mesta.

Vrhunski dizajn je eden izmed najučinkovitejših načinov, ki pripomore k razlikovanju vaše e-trgovino in konkurence. Ne samo zato, ker vizualne vsebine povečajo človeško željo po nakupu, temveč zato, ker dober dizajn deluje tako, da posnema otipljive elemente nakupovanja in s tem omogoča dobro nakupovalno izkušnjo, ki pogosto manjka v okviru spletnih trgovin.

Trendi oblikovanja e-trgovin v letu 2018 hitro pridobivajo na priljubljenost zaradi njihovega informacijskega obsega. Ker za kupce ni mogoče, da bi si izdelek fizično ogledali in ga preizkusili pred nakupom, se pri izbiri zanašajo na podrobne informacije, ki so na voljo v e-trgovinah. Oblikovalski trendi, kot so integrirani videoposneteki, dajejo strankam boljši občutek za značilnosti izdelka, kar poudarita doslednost in gibanje; vidika, ki ju skozi fotografijo težko predstavimo. Prav tako vidimo porast spletnih trgovin, ki uporabljajo ponavljajoče elemente oblikovanja pri “step by step” navodilih ali poglobljeni specifikaciji izdelkov. Uporabniku prijazni elementi, kot so pomikanje fotografij izdelkov in ciljne strani izdelka, lahko pomagajo zagotoviti, da čim večji del vašega izdelka vidijo na poenostavljen, prijeten in enoten način. Vsi ti trendi lahko prispevajo k zaupanju kupca, in k njegovemu prepričanju, da opravlja ozaveščen nakup.

Drug pomemben aspekt vrhunskega dizajna je ponovna predstavitev “odkritja” v spletnem nakupovanju. Ko kupci nakupujejo v fizičnih trgovinah, se lahko pripeti, da najdejo izdelek, ki jim je všeč, med tem ko brskajo po policah. Zaradi nakupovanja s pomočjo iskalnikov in zmožnosti takojšnjega primerjanja izdelkov od neskončnega števila trgovcev na drobno je nakupovanje na spletu včasih bolj fokusirano iskanje, kot brskanje brez pritiska/motiva. Medtem ko ni mogoče zanikati, da je optimizacija za spletne iskalnike (SEO) ključnega pomena, je potrebno kupcu prodati tudi idejo, da izdelek nujno potrebujejo. Osupljive fotografije izdelkov in kreativne kategorije lahko internetnemu nakupovanju povrnejo čar in kupca tudi zabavajo.

Ali nameravate preoblikovati svojo spletno trgovino CS-Cart? Oglejte si naslednje infografske podatke iz WhatsTheHost-a za raziskovanje najnovejših trendov v oblikovanju e-trgovine: