Tia plus d.o.o. je družinsko podjetje in lastnik registrirane blagovne znamke Olimski sir. Na trgu je prepoznaven izdelek “Sir za žar”, ki ga ponujajo tudi pod blagovno znamko Mercator in Kmetija Šentak.

Beli sir ponujajo z več okusi (natur, s čilijem, s tuno, z zelišči). Na trgu imajo še naslednje izdelke: Olimski mlečni namaz (natur, kumarice, dimljena paprika, šunka), Olimski mlečni desert (višnja, jagoda, gozdni sadeži, borovnica, marelica), Paprika v Olimskem krem siru (cela ali sesekljana), Sadni jogurti (natur, borovnica, gozdni sadeži, jagoda, limona in bezeg, višnja, vanilija), Premium domači siri v olju (z zelišči, z zelišči in čilijem) in Olimski ocvrti sir (zamrznjen izdelek).

Na trg kot novost uvajajo zamrznjen izdelek Panirani sirovi fingersi.

Poudarki

Za proizvodnjo odkupujejo tudi več kot 10.000 litrov mleka iz okoliških ekoloških kmetij

Imajo lastno kmetijo v okolici Olimja z več kot 100 glavami živine

100 % slovenski izdelek

Vsi mlečni izdelki so brez konzervansov ali aditivov

So večkratni dobitniki medalj za kakovost na sejmu AGRA (Gornja Radgona, Slovenija)

Naročnik, ki je na slovenskem trgu že od leta 1997, je ocenil, da je potrebna prenova celostne podobe in oblikovanje nove embalaže za njihove izdelke. Za prenovo so izbrali naše podjetje – Imode d.o.o.

Ugotovoljeno je bilo, da se logotip pojavlja v več različicah, izvirna oblika se je skozi čas izgubila.

Linije izdelkov imajo sicer vsako svojo podobo, vendar manjka “rdeča nit”. Naročnik tudi nima izdelanega priročnika CGP.

Nov logotip je sestavljen iz treh enot, ki gradijo trdnost in nakažejo na tradicijo podjetja. Prva enota je preprosta in hitro berljiva tipografija, z dodanim sloganom, ki ga sestavlja serifna pisava. Nad samim besedilom smo tradicijo in slovenski izvor nakazili s slikovnim prikazom gričevnatih krajev s pašniki, ki hkrati ponazarja domačo in ekološko pridelavo osnovne surovine – mleka.

Sam logotip zaključuje krožna poteza, ki v globjem pomenu pomeni tudi krožni potek življenja.

Prva iz vrste embalaž izdelkov Olimski sir je embalaža na nov produkt na trgu – panirani sirovi fingersi – panirani beli sir.

Izdelki Olimski sir slovijo po okusu, kot ga poznajo naši predniki, saj so izdelani s tradicionalnimi metodami predelave mleka. Slogan “Po domače!” zgodbo pove hitro in vsem razumljivo – pred vami je okus, ki so ga poznali predniki. Nekoč “domače” je danes “bio” in “po domače” združuje prav to – samo krave iz proste paše dajo ustrezno kakovost mleka in le tradicionalna predelava le-tega prinaša okus, ki ga lahko opišemo z besedama “po domače”.