Spletna stran Potovanja Pisanec

Podjetje Potovanja Pisanec d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1991. Na podlagi dolgoletnih in bogatih izkušenj ga vodijo trije družinski člani. Potnikom profesionalno pripravljajo ponudbo in izvedbo izletov ter potovanj, ti pa so avtorski izdelki. S ponosom se lahko pohvalijo, da že 27 let uspešno vodijo njihove zveste potnike po skrbno začrtanih poteh, tako po Evropi kot po ostalih kontinentih sveta.

Ocena stanja

Pri turistični agenciji Potovanja Pisanec so se za prenovo spletne strani odločili zaradi novih smernic nastopa na spletu in novejših tehničnih zmožnosti, predvsem z željo, da bodo obiskovalcem spletne strani ponudili novo, sodobnejšo in atraktivnejšo obliko, ki bo hkrati prilagojena uporabi preko mobilnih telefonov in tablic.
Čeprav je bila prejšnja spletna stran naročnika za uporabnika morda še zanimiva, je postajala nepregledna zaradi množice ponudb. Potrebno je bilo veliko “scrolanja”, stran ni imela interaktivnih elementov … Vedno več rezervacij preko spleta pa je naročniku prinašalo novo delo, saj so le-te morali nato “ročno” uvažati v rezervacijski sistem, ki ga uporabljajo. Uporabniki so na spletni strani pogrešali tudi posebne obrazce povpraševanj za eksotična potovanja, golf in za naročilo darilnih bonov, sam naročnik pa je pogrešal predvsem odzive potnikov – reference.

Želje naročnika

Tako so se odločili, da želijo povsem nov koncept spletne strani z naprednim designom, ki je hkrati pregleden, lahkoten in ki potniku ponuja vse informacije na enem mestu:

  • celoten program potovanja v pdf datoteki z vsemi informacijami o potovanju, ki ga stranka prejme na podlagi enostavnega login-a neposredno na njen e-mail,
  • podatki o valuti, vremenu ter lokalnem času destinacije,
  • podatki o dodatnih možnostih turističnega zavarovanja

Ob tem so želeli imeti še rezervacije potovanj preko spleta, ki pa morajo biti preproste za uporabnika ter hkrati sinhronizirane z booking sistemom, kjer se prijava avtomatično kreira z vsemi podatki in doplačili. Nova spletna stran naj bi direktno iz booking sistema ponujala tudi informacije o potovanju (datum potovanja, trajanje potovanja, cena) in interaktivni zemljevid potovanja.
Kot novost so želeli uvesti preprost vprašalnik za počitnice po meri (eksotika in golf), kjer lahko potnikom na podlagi oddanega povpraševanja hitro pripravijo ponudbo oziroma jo prilagodijo željam in posebnim zahtevam.

Rešitev iMode

Za naročnika Potovanja Pisanec smo pri podjetju iMode d.o.o. razvili rezervacijski (booking) sistem po navodilih in pravilih, ki so veljale že na prej obstoječi spletni strani. Kljub temu je bilo veliko stvari “premetanih”, da bi uporabniku spletne strani olajšali in pohitrili iskanje. Rezervacijski sistem je narejen na Ruby on Rails platformi, povezan pa je z rezervacijskim sistemom Unitur. Čeprav je sistem zelo kompleksen, zgodi se tudi, da povezava zaradi tehničnih vzrokov trenutno ne dela, smo zadevo rešili tako, da stranka oziroma obiskovalec tega ne opazi.
Naša rešitev tako omogoča rezervacije po potovanjih za različno število oseb, sob, različne cene po osebah, po sobah in dodatkih, po zavarovanjih … Vsi ti podatki se v realnem času pridobivajo iz prej omenjen baze.
Spletno stran www.potovanja-pisanec.si danes odlikujejo tudi izjemen design, preprostost podajanja informacij, interaktivnost in multimedialnost.

iMode ima prave rešitve!

O sodelovanju s podjetjem iMode je spregovorila tudi direktorica Potovanj Pisanec, ga. Darja Pisanec:

“Ekipa iz podjetja iMode nas je po uvodnem in nato že na prvem delovnem sestanku presenetila in navdušila s predlogom in konceptom nove spletne strani, tako oblikovno kot tudi tehnično.
Sklepam, da zato, ker so že na uvodnem sestanku pozorno prisluhnili našim željam, potrebam ter predstavam, kako naj bi spletna stran izgledala, kaj naj bi ponujala ter kako nam bi hkrati olajšala vsakodnevno administrativno delo.
Kot novost smo želeli uvesti “log-in” (registracijo) za ogled posameznih potovalnih programov – te potniki nato prejmejo na e-mail v pdf obliki. Prav tukaj so strokovnjaki podjetja iMode predlagali izvrstno rešitev – storitev Mailchimp, ki samodejno in praktično istočasno odpošlje stranki željeni program. Zadeva res odlično funkcionira!
Naj povem še to, da medsebojna komunikacija med naročnikom in izvajalcem poteka preko sistema Monday – tako smo bili sproti seznanjeni s potekom del, na naše dodatne zahteve pa so vedno odgovorili hitro in nato učinkovito opravili naročeno. Tudi če smo naleteli na kakšno oviro, so hitro našli napredne rešitve, ki so omogočile, da je spletna stran v obliki in funkciji takšna, kot jo vidimo danes.
Zagotovo je bil “trd oreh” naša zahteva po povezavi s sistemom Unitur in njegova implementacija v novo spletno stran, a so programerji tudi to delo opravili odlično – rezervacijski sistem deluje brezhibno!”

Ne pozabite

Potovanja v organizaciji Potovanja Pisanec so vedno skrbno načrtovana in organizacijsko dovršena, saj jih vodijo izkušeni vodniki in strokovni poznavalci dežel. Trudijo se, da potovanja potekajo v prijetnem vzdušju, da potnikom nudijo čim več informacij o kulturnih, zgodovinskih in geografskih značilnostih, da se potnikom približa etnologija, kulinarika in tudi sodobni obraz dežele in ljudi. Vsekakor so pravi naslov za vse tiste, ki se v današnjem pomanjkanju časa ne utegnejo sami vsebinsko in organizacijsko pripraviti za samostojno potepanje po svetu.

Spletne rešitve iMode

Po potovanjih pa ponovno pride čas za trdo delo. Tudi če imate še tako “trd spletni oreh”, bo iMode vedno našel način, kako ga “streti”…